您当前的位置:首页 > 备考 > 历年真题 > 公共英语 > 正文

2017河南专升本英语阅读理解历年真题训练

2017-01-01 09:40:13 http://www.yeluzsb.com 来源:耶鲁专升本
阅读理解是英语能力培养的重点项目,是考试的一个重要题型,分值高、题量大。阅读理解考查的根本是检验学生对有关信息的加工能力。

       阅读理解是英语能力培养的重点项目,是考试的一个重要题型,分值高、题量大。阅读理解考查的根本是检验学生对有关信息的加工能力。阅读理解能力的重要标志是阅读速度和理解力的正确率。因此,大家对专升本阅读理解要多下功夫。多分析题型,多了解考点,真正做到有的放矢,提高命中率。下面耶鲁专升本为大家分享英语历年阅读真题训练,让同学们真正掌握考点知识。

  历年真题训练:

  What will man be like in the future —in 5000 or even 50000 years from now? We can only make a guess, of course, but we can be sure that he will be different from what he is today. For man is slowly changing all the time.

  Let us take an obvious example. Man, even five hundred years ago, was shorter than he is today. Now, on average , men are about three inches taller. Five hundred years is a relatively short period of time, so we may assume that man will continue to grow taller.

  Again, in the modern world we use our brains a great deal. Even so, we still make use of only about 20% of the brains capacity. As time goes on, however, we shall have to use our brains more and more, and eventually we shall need larger ones. This is likely to bring about a physical change —the head, in particular the forehead, will grow larger.

  Nowadays our eyes are in constant use. In fact, we use them so much that very often they become weaker and we have to wear glasses. But over very long period of time it is likely that mans eyes will grow stronger.

  On the other hand, we tend to make less use of our arms and legs. These, as a result, are likely to grow weaker. At the same time, however, our fingers will grow more sensitive because they are used a great deal in modern life.

  But what about hair? It will probably disappear from the body altogether in course of time because it does not serve a useful purpose any longer. In the future, then, both sexes are likely to be bald.

  Perhaps all this gives the impression that future man will not be a very attractive creature to look at. This may well be true. All the same, in spite of all these changes, future man will still have a lot in common with us. He will still be a human being, with thoughts and emotions similar to our own.

  1. The passage tells us about _______ .

  A. how man’s life will be in the future

  B. how future man will look like

  C. the fact that man’s organs will function differently in the future

  D. the fact that man is growing uglier as time passes

  2. There is evidence that man is changing, _______ .

  A. he has been growing taller over the past 500 years

  B. he has got stronger eyes than he ever had

  C. his hair is getting thinner and thinner

  D. his limbs are getting weaker because he tends to make less use of them

  3. Man’s forehead will grow larger because _______ .

  A. he will make use of only about 20% of the brain’s capacity

  B. the other 80% of his brain will grow in due time

  C. he had rather narrow forehead a few hundred years ago

  D. he will have to use his brain more and more as time goes on

  4. Future man will probably _______ .

  A. have smaller eyes B. have larger eyes

  C. see better D. have to wear better glasses

  5. The reason for believing that future man will be different is that he _______ .

  A. will grow stronger B. never stops changing

  C. hopes for a change  D. will live a different life

 

  答案解析:

  标准答案和解析】

  1. B. 主旨题。文章主要在讲述未来人类会变成什么样子。A说的是未来人类生活是什么样子,不正确。C说的是未来人类的器官会起到不同的作用,不对。D说的是人类会随着时间的流逝,变的越来越丑,也不正确。

  2. A. 细节题。从文章的第二段开头可以得知,人类在过去的500年中一直在长高。

  3. D. 细节题。给果求因。答案在第三段可以搜寻到,随着用脑的增加,人们的脑容量会增大,而体现最为明显的是前额的变大。

  4. C. 细节题。第四段最后说到人类的眼睛会比以前要变得更加的强大,也就是会变得越来越好。A,B选项在说眼睛的大小问题,文章没有提到。D选项说要戴更好的眼镜,文章中也没有体现。

  5. B. 细节题。给果求因,题干中出现了The reason。答案从文章的第一段结尾处可以知道,我们相信未来的人类会变得与众不同是因为人类的发展和进化会不停地改变。

  【译文】

  5,000年或者甚至50,000年以后的未来人类会是什么样子呢?我们当然只能做一个猜测,但是我们可以确信的是一定会与现在与众不同。因为人类一直在不停地缓慢变化着。

  让我们举一个很明显的例子。500年前的人类比现在的人要矮。现在的人类平均要比以前高3英寸。500年是个相对来说比较短的时间段,所以我们可以定论的是人类会继续长高。

  还有就是我们在现代社会生活中频繁用脑。即使是这样,我们只使用了我们大脑容量的20%左右。随着时间的流逝,我们用脑会越来越多,最后就需要更加庞大的大脑。这种现象会带来一个生理变化工具-头部,特别是我们的前额会变大。

  现在我们在持续用眼。事实上,我们多次频繁地使用眼睛,使它们变得越来越弱,就不得不去佩戴眼镜。但是经过漫长的时期后,人类的眼睛会变得越发强大。

  另一方面,我们趋向于很少去使用我们的四肢。结果是它们变得更弱了。同时,因为在现代的社会生活中大量使用手指,所以它们会变得越发灵敏。

  头发会怎样呢?它很有可能会随着时间从身体部分全部消失,因为它不再发挥有效作用。在未来,不管男女可能都会变成秃头。

可能所有的这些变化会给一个印象就是,未来人类不会被作为一个非常吸引人的生物看待。这可能是真的。仍然值得相信的是,抛开所有的这些变化,未来人类依然与我们有很多共同之处。他和我们一样始终是人类,富有思想和情感。

  每个人心中都有一个二本梦,希望通往二本路上的你,坚定自己的梦想,每天努力一点点,耶鲁会与你同行!2017年河南专升本备考正在火速进行中,我们在耶鲁专升本集训营等你>>>>耶鲁专升本——你离二本只差一个电话的距离

  添加耶鲁专升本微信号【hnzsb16或扫下方二维码

  回复“1” ,可获得2017河南专升本最新资讯

  回复“2”,可获得河南专升本各科考试题型

  回复“3”,可获得2017河南专升本最新视频及资料

  回复“4”,可获得河南专升本各院校录取分数线

  回复”5“,可获2017河南耶鲁专升本报班优惠

    回复”7“,可获得2017河南专升本各科高效复习方法

河南专升本

 


想获得最新的升本信息和备考资料,专属学管师进行备考指导,一对一制定学习计划,请在下面留下您的信息,升本路上快人一步!


联系电话:400-099-7300
网站:http://www.yeluzsb.com
QQ群:144538384耶鲁专升本会员群
咨询QQ:800085149


关闭