您当前的位置:首页 > 备考 > 模拟试题 > 公共英语 > 正文

河南专升本英语阅读理解练习题及答案解析

2018-05-06 09:48:32 http://www.yeluzsb.com 来源:
各种关于阅读理解的解题技巧,大家看了不少也学了不少,但最关键的还是要应用到实践中,今天耶鲁专升本小编给大家整理的是河南专升本英语阅读理解练习题及其答案解析,希望能帮助到你

  阅读理解是英语考试的重点,得英语阅读者得英语天下,这些都毋庸置疑。谈到阅读理解,大家可谓是爱恨交加。各种关于阅读理解的解题技巧,大家看了不少也学了不少,但最关键的还是要应用到实践中,今天耶鲁专升本小编给大家整理的是河南专升本英语阅读理解练习题及其答案解析,希望能帮助到即将升本的你!

  Not all memories are sweet.Some people spend all their lives trying to forget bad experiences.Violence and traffic accidents can leave people with terrible physical and emotional scars.Often they relive these experiences in nightmares(噩梦).

  Now American researchers think they are close to developing a pill,which will help people forget had memories. The pill is designed to be taken immediately after a frightening experience. They hope it might reduce, or possibly erase(抹去),the effect of painful memories.

  In November,experts tested a drug in people in the US and France .The drug stops the body releasing chemicals that fix memories in the brain. So far the research has suggested that only the emotional effects of memories may be reduced,not that the memories are erased.

  The research has caused a great deal of argument. Some think it is a bad idea,while others support it.

  Supporters say it could lead to pills that prevent or treat soldiers from troubling memories after war. They say that there are many people who suffer from terrible memories.

  “Some memories can ruin people’s lives.They come back to you when you don’t want to have them in a daydream or nightmare. They usually come with very painful emotions.”said Roger Pitman,a professor of psychiatry at Harvard Medical School,“This could relieve a lot of that suffering.”

  But those who are against the research say that it is very dangerous to change memories because memories give us our identity(特质).They also help us all avoid the mistakes of the past.

  “All of us can think of bad events in our lives that were horrible at the time but make us who we are. I’m not sure we want to wipe those memories out.”Said Rebecca Dresser,a medical ethicist.
 

  1.The passage is mainly about               .

  A. a new medical invention

  B. a new research on memories

  C. a way of erasing painful memories

  D. an argument about the research on the pill
 

  2. The drug tested on people can              .

  A. cause the brain to fix memories

  B. stop people remembering their experience

  C. prevent body producing certain chemicals

  D. wipe out the emotional effects of memories
 

  3. We can infer from the passage that              .

  A. people doubt the effects of the pills

  B. the pill will stop people’s bad experiences

  C. taking the pill will do harm to people’s health

  D. the pill has probably been produced in America
 

  4.Which of the following does Rebecca Dresser agree with?

  A. Some memories can ruin people’s lives.

  B. People want to get rid of bad memories.

  C.Experiencing bad events makes us different from others.

  D. The pill will reduce people’s sufferings from had memories
 

  5.The word "scars"in Paragraph One is close in meaning to              .

  A.good stones B.pains C.experiences D .memories

        参考答案及解析:

  1.【答案】D

  【精析】主旨大意题。由第四段“The research has caused a great deal of argument. Some think. . . while others. . .”以及分别位于第五段开头和倒数第二段开头的“Supporters...”" But those who are against the research...”可知,本文是关于这项研究的争论的,故选项D为正确答案。

  2.【答案】C

  【精析]事实细节题。由第三段第二句“The drug stops. . .”可知正确选项为C。

  3.【答案】D

  【精析】推理判断题。由第二段开头一句“Now American researchers. . .”可推知正确答案为D。

  4.【答案】C

  【精析】推理判断题。由最后一段Rebecca Dresser的话中一句“.. . bad events. . . make us who we are.”可知Rebecca认为不好的经历可以让人们持有自己的特点,故C正确。

  5.【答案】B

  【精析】词义猜测题。此题考查" scar”与其他四个选项的词义的同时要求对句子理解正确,scar是伤疤的意思,第一段第二句的意思是暴力和交通事故能给人留下身体上的伤疤和精神上的创伤,故B项(痛苦)与“scar"意义最为接近。

     如果同学们还有不明白的问题,可以随时在线咨询耶鲁专升本老师。也可以加入18年耶鲁专升本会员群,耶鲁专升本会员群号:(144538384),加群享会员福利!

  更多河南专升本考试报考指南、河南专升本考试时间,河南专升本考试报名时间,河南专升本考试复习指导等>>>>备考要趁早,机会不等人!信息,请随时关注耶鲁专升本官 网:www.yeluzsb.com,也可拨打电话:400-099-7300,或者咨询QQ:800085149。更多河南专升本知识,请下载耶鲁专升本手机app!

  添加耶鲁专升本微信号【hnzsb16或扫下方二维码】

  回复“1” ,可获得河南专升本即时资讯

  回复“2”,可获得河南专升本各院校录取分数线

  回复“3”,可获得耶鲁专升本各地市联系方式

  回复“4”,可使用耶鲁专升本查询神器

  回复“7”,可获得河南专升本各院校招生计划

  回复”9“,可获得河南专升本历年省控线

  回复“10”,可获得河南专升本各科高效复习方法


想获得最新的升本信息和备考资料,专属学管师进行备考指导,一对一制定学习计划,请在下面留下您的信息,升本路上快人一步!


联系电话:400-099-7300
网站:http://www.yeluzsb.com
QQ群:144538384耶鲁专升本会员群
咨询QQ:800085149


关闭